26 Haziran 2013 Çarşamba

SÜTLAÇLI ZERDE

Herkese merhaba....çok uzun bir ara oldu gibi geliyor  sizden ve bloğumdan uzak kalmak...
  ne bilgisayar başında oturmak, ne de post yazmak içimden gelmiyor.....havaların ısınması, tatil havasına girilmesi 
bloğumu açtığımdan beri başıma geliyor aslında....tek tesellim bu tatil rahatlığına giren tek blogcu olmamak....
Şöyle blog arkadaşlarımı ziyaret ettimde aynı durumdayız çoğumuz....
tembellik yap yap nereye kadar değil mi?
açılışı Allah izin verirse yaz için serinletici bir tatlı ile açalım dedim ve işte sütlaçlı zerde tarifi.....

 1 kilo süt
1 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 paket vanilya
pirinci yıkayın ve 1 su bardağı su ile pişirin.sütü ekleyin ve üzümleride ilave edin.
15-20 dakika kısık ateşte pişen sütlaca şekerinide ekleyin ve koyu kıvam alınca kuplara doldurun.
Bir kaç saat dinlenen sütlaçların üzerine safranlı zerdeyi pişirmek için;
1 çay bardağı pirinci yıkadıktan sonra,
suyla pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.1 su bardağı şekeri,
1 tatlı kaşığı safran ve kuş üzümünü de ilave ederek koyulaşıncaya kadar pişirin ve kupların üzerine yerleştirin.
(dolmalık fıstığım kalmadığı için kullanamadım)
Dolapta dinlenen sütlaçlı zerdeyi serin serin yeyin.afiyetler olsun.

 

1 yorum:

  1. Al benden de okadar ara verince insan soğuyor tembelliğe alışıyor ama dostları özlediğimiz için hemen girip bir bakıyoruz sıcak yaz günleri için aslında ideal bir tadlı ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)