6 Mayıs 2012 Pazar

HAŞHAŞLI LAVAŞ EKMEĞİ

Çocukluğumda yufka ekmek yapıldığında veya saç böreği
yaptığımızda mutlaka haşhalı bu ekmeğide yapardık.
Özelliği çok pişirmek,o gevrek tadı versin diye....
Elimize alır ve kağıt helva gibi yerdik.Çıtır çıtır ve lezzetli
bu ekmeği yapmak çok kolay...
Biraz un,tuz ve ılık suyla hazırlanan hamurdan küçük bezeler alın ve
haşhaşla birlikte bazlama büyüklüğünde açın.Gevrek oluncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. harika bir lezzet ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. elde çıtır çıtır yeme fikri çok hoş çocukluğumuza götürdü bizi,sokakda oynarken acıkan çocuğa ele bir ekmek verilir ne tatlı giderdi o ekmek aynı duyguyu yaşadım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. çok güzel ve farklı bir tarif olmuş cnaım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Haşhaşlı ..değişik..
    Ellerıne sağlık.

    YanıtlaSil

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)